Maatila

Hunajantuotanto on osa maatilamme toimintaa. Mehiläistarhamme sijaitsevat Kristiinankaupungin eteläosassa, Merikarvian pohjoisosassa ja vuodesta 2013 alkaen myös Noormarkussa. Vuodesta 2014 hunajaa on tuotettu nimellä Kristiinahunaja. Halusimme tuotteellemme tunnettavuutta sekä mehiläiskuningattaren ylhäisyydelle soveltuvan nimen. Mehiläiskuningatar löysi näin luonnollisesti tiensä myös tuotemerkkiimme. 
Maatilamme sijaitsee Siipyyssä, pienessä Storsjön kylässä. Hunajan lisäksi tilallamme tuotetaan viljaa, kuminaa ja apilansiementä. Myös metsätalous on tärkeä osa tilamme toimintaa. Maatila on minun synnyinkotini ja vuonna 2012 teimme mieheni Rainen kanssa päätöksen jatkaa tilanpitoa. Aiemmin tilaa hoitivat vanhempani Hannes ja Airi Kangasniemi. Päätuotantosuuntana oli tällöin kananmunantuotanto ja moni entinen asiakas onkin jäänyt kaipaamaan heidän hyviä kananmuniaan. 

Mehiläistarhauksen löysin agrologiopintojeni kautta. Koulussa parilla opettajalla oli mehiläisiä ja kiinnostus pörriäisiä kohtaan heräsi heti. Opintojeni yhteydessä saamani stipendin avulla hankin ensimmäisen mehiläispesäni keväällä 2004. Agrologiopiskelijoista olin ainoa joka erikoistui mehiläistarhaukseen. Lisäksi tein mehiläistarhauksen ammattitutkinnon vuonna 2007. Myös Raine on suorittanut mehiläistarhaajan ammattitutkinnon vuonna 2013.

Pitkään mehiläistarhaus oli muutaman pesän harrastus, mutta mielessä pyöri ajatus pesämäärän tuntuvasta lisäämisestä. Vuosien saatossa harrastus on muuttunut ammattimaisemmaksi toiminnaksi. Hunajan linkoamme ja purkitamme omissa 2013 valmistuneissa linkoomotiloissa. Toinen kotimme sijaitsee Noormarkussa ja siksi oli luontevaa laajentaa mehiläistarhaustamme Noormarkkuun.